Ana Sayfa     Hakkımızda     Fotoğraf Galerimiz     E-Posta    İletişim   14 Mayıs 2024, Salı

- 28.03.2024 OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI.
- 28.04.2022 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI
- TOPLANTI DUYURUSUDUR
- 2019 YILI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL DUYURUSU
- 2019 Yılı İyi Tarım Uygulamaları Başvurusu
- Önemli: Genel Kurul Toplantısı Hakkında Duyuru
- İHALE İLANI ( Pilyaj Makinası ) 13.03.2018
- Kışlık Sebze Prolendirme Toplantısı
- Bafra Kalkınma Platformu Kışlık Sebze Prolendirme
- GENEL KURUL
- ANTALYA GROWTECH FUARI
- İyi Tarım Denetimi
- Çatak işlemleri başladı
- İyi Tarım Uygulamaları Destekleme Başvuruları

İyi Tarım Uygulamalarını Biliyor musunuz?

Kurumsal Hakkımızda

Bafra Sebze Üreticileri Birliği, Bafra İlçesinin 33 köyünde ikamet eden 393 üreticinin bir araya gelmesiyle 2007 yılında kurulmuştur. Üyelerin Tarımsal Üretimine yardımcı olmak ve gelir seviyelerini yükseltmek amacıyla Birlik Tüzüğü gereğince çalışmalar yürütmektedir. 2014 yılı itibariyle 550 üye sayısına ulaşmıştır.

BİRLİĞİN GÖREVLERİ

1. Üyelerin ürettikleri ürünlerle ilgili piyasa araştırmaları yapmak ve yaptırmak.
  2. Üyelerinin ürünlerine Pazar bulmak, ürünlerin pazara arzını düzenlemek.
  3. Üyelerine üretim teknikleri, hasat, depolama, paketleme konularında teknik destek sağlamak.
  4. Üyelerine girdi temininde yönlendirici yardımlarda bulunmak.
  5. İç pazara ve ihracata uygun çeşitlerin üretilmesini sağlamak.
  6. Eğitim ve yayım hizmeti vermek, danışman hizmeti sağlamak.
  7. Ürün kalitesini iyileştirici tedbirler almak ve ürün standartlarını uygulamak.
  8. Çiftlik düzeyinde yapılan tarımsal uygulamaları izlemek, kayıtlarını tutmak ve belge düzenlemek.
  9. Paket ve ambalajlarla ilgili standartların uygulanmasını sağlamak.
  10. Üyeleri adına ürün depolanmasına, gerektiğinde bu amaçla depo kiralanmasına yardımcı olmak.
  11. Ürünlerin tanıtımıyla ilgili faaliyetlerde bulunmak.
  12. Ürünlerle ilgili her türlü kaydı tutmak.
  13. Türkiye Cumhuriyeti’nin kabul ettiği uluslar arası ürün veya ürüne özgü ortak piyasa düzenlemelerinin gerektirdiği görevleri yürütmek.
  14. Sözleşmeli üretim kapsamında, üyeleri adına örnek tip sözleşmeler düzenlemek ve bununla ilgili faaliyetleri koordine etmek.

Misyon Türkiye'nin Tarım Politikasına uygun olarak Sebze üretimini geliştirmek, Sebze  kalitesini ıslah etmek, işlenmesini teknik esaslara göre yürütmek, iç ve dış pazar isteklerini karşılamak üzere Sebze üretmek, ithal etmek ve ihraç etmek, verimlilik esasına dayalı işletme politikasıyla Birlik üyelerinin gelir seviyesini yükseltmektir.
Vizyon Birlik, gelişen pazarın koşullarına uygun olarak kaliteyi, verimliliği ve ürün çeşitliliğini artırarak Bafra sebze üreticisini ve Bafra ürününü iç piyasa ve dış piyasada tanıtmaktır.

Üretilen ürünler
Yazlık Sebzeler: Kavun, Karpuz, Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kabak ve Yaz aylarında yetişen Sebzeler.
Kışlık sebzeler: Beyaz Lahana, Kırmızı Lahana, Brokoli, Karnabahar, Pırasa, Turp, Marul, Çin Lahanası, Bürüksel Lahanası, Maydanoz, Kocabaş ve Kış aylarında yetişen sebzeler.
Sertifikalı Ürünler
Kavun, Karpuz, Domates, Biber, Beyaz Lahana, Kırmızı Lahana, Brokoli, Karnabahar, Pırasa.

Yaşar ÇAYMAZ

Gsm: (0 530) 561 30 47 Tel: (0 362) 543 46 46
Adres: Fatih Mah. Altınkaya Cad. no:106

Bafra Sebze Üreticileri Birliği © 2024
Bu Site En İyi Minimum IE7+ Tarayıcısı ve 1024 x 768 px Çözünürlükte İzlenir.